sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Rouva Tikru edistyy pikkuhiljaa

Rouva Tikru asustelee edelleen tiskipöydän alakaapissa, mutta on rohkaistunut retkeilyssään huoneen puolelle. Aamuisin kun me kaikki heräämme ja haluamme ruokaa ja kahvia ja laatikolle kukin lajimme mukaan on rouva Tikrusta jo aivan luontevaa kävellä metrin päästä selkäni takaa matkalla hiekkalaatikolle ja palata rauhallisesti tassutellen samaa reittiä. Iltaruuan jälkeen Tikru usein jää ruokapesulle keittiöön ja menee vasta sitten kaappiinsa.

Eräänä iltana laatikolta tullessaan rouva Tikru löysi lattialla lojuvan hiirilelun ja heitteli sitä muutaman minuutin. Toisena iltana ensikodin isäntä Kisukisu Niilo touhotti kovasti keskenään ja rouva Tikru katseli sitä pitkään keittiön ovensuusta ja tuli sitten hetken päästä tutkimusmatkalle huoneeseen parin metrin päähän minusta, vaikka istuin täysin hereillä sängyllä somettamassa. Muutenkin rouva Tikru liikkuu levollisemmin eikä enää jää tuijottamaan minua peläten äkillisiä liikkeitä.

Toivon kovasti, että rouva Tikru pian hoksaisi, että huoneessa on mielenkiintoisempaa elämää kuin kaapissa: täällä on muita kissoja leikkikavereiksi, paljon leluja lattioilla, usein joku pahvilaatikko kissojen käytössä, pehmustettuja oleilu- ja piiloilupaikkoja aivan tolkuttomat määrät verrattuna yksiöni kokoon ja yleensäkin enemmän tekemistä kissalle kuin kaapin perukoilla.

Rouvasta ei vielä ole uutta kuvaa, mutta ensikotini isäntäväen sain kerrankin samaan kuvaan: peiton alla Kisukisu Niilo, keskellä pikkuemäntä Kisukisu Vikilii ja loikoilemassa exotickolli Panu.

3 kommenttia:

 1. Minullakin on kolme kissaa yksiössä ja viimeisin tuli kesytettäväksi häkin kanssa, josta myöhemmin tehty eläinsuojelurikkomusilmoitus, ja koen olevani syytön, koska se häkki on lainahäkki eläinsuojelun kautta, nyt kissa huoneistossa, ja paljon tehty samanlaisia oleskelu ja piilopaikkoja, muta uusin kissa ei ole niihin vielä uskaltanut tutustua asustaen sängyn alla ja tulee silloin tällöin tutkimaan kyllä muuallekin, olenko siis rikkomukseen syyllistynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Kisu ei ole viranomainen, eikä viranomaisetkaan voi ottaa julkisilla foorumeilla kantaa yksittäisiin tapauksiin. Myös eläinsuojelurikkomuksten tutkiminen kuuluu viranomaisille.

   Poista
 2. Jaa, on kuitenkin verraten samankaltaiset olot kuin kissoillani, pitäisikö perustaa yhdistys turvatakseni kissan elämän viranomaisilta.

  VastaaPoista