perjantai 19. syyskuuta 2014

Extreme Classicin revanssi + muita kissanhiekkoja

Mutkien kautta Extreme Classic Lavender-kissanhiekka  (Sori, syvälinkitys ei jostain syystä ole enää mahdollista Zooplussaan. Löydätte kyllä!) tuli vaatimaan revanssia epäoikeudenmukaisesta kohtelustaan hiekkavertailussani. Se oli saanut vain pienen maininnan Compact Caren yhteydessä, sekin epätosi.

Kerroin siis aiemmin, että EC = CC laadullisessa mielessä. Nyt pyörrän puheeni! EC > CC, jopa EC > Tigerino Canada.
Järkyttävää? Niin minustakin, mutta 30 kilon aikana olen hiljalleen joutunut myöntämään itselleni, että Extreme Classic on ehkä ihan vähän Tigeä parempaa. Vaikeaa se kyllä oli.

Pidemmittä puheitta, plussat ja miinukset!
+ ei pölyä (oikeasti! vaikka kuinka möyhin!)*
+ pitää hajut
+ tiiviit ja kestävät paakut*
+ pienet rakeet
+ hajuste ei jää leijailemaan tai ole turhan vahva

- kallista (ostopaikasta riippuen n.20e/15kg)
- laventeli on vähän ällö

*Päihittää Tigen.

Entäpä lopullinen tuomioni, jääkö Tige ostamatta ja EC pääsee kuljetusfirman iloksi? Ei.
Ratkaiseva miinus Extremellä on hinta. Tige on lähes yhtä hyvä, mutta aika roimasti halvempi (n.15e/15kg, ja usein halvempaakin). Pelkästään omien kissojen kanssa EC:n käyttö tuottaisi melko mojovat lisäkustannukset vuodessa, joten tyydyn hyvin mielin Tigeen, ellen jostain halvalla löydä Extremeä.
Hahaa, väitänkin siis taas, että Tige on paras hiekka, kun huomioidaan hinta-laatu -suhde!

Mutta puheiden pyörtämiseen palatakseni, syön sanani ja pureskelen ne muhjuksi Lindocatin suhteen. Alkuhuuman haihduttua se paljasti todellisen karvansa ja oli aivan järkyttävää pissimuhjua! Paakut hajoilivat ja alkuun mukava hajuste alkoi käydä hermoille, kun se ei haihtunut millään. Pelkkää äitelän hajuista pissimuhjua vessat täynnä, yöök! Loppujen lopuksi edes kissat eivät suostuneet käyttämään vessaa, jossa oli Lindoa. Ajattelin jo käännyttäneeni kaikki kissat ekoilijoiksi Ökon pariin, mutta karu totuus paljastui, kun heitin Lindot lootasta mäkeen ja kippasin tilalle Tigeä.
Olen pahoillani, jos joku sitä erehtyi suitsutukseni innoittamana hankkimaan.

Jotain [minulle] täysin uuttakin kissanhiekkarintamalla. Keväällä Pirkkalaan avattiin uusi lemmikkikauppa, Muppet, jossa oli ihan mielettömänä avajaistarjouksena Super Carino-mikrohiekkaa 7kg loota eurolla. Tottahan toki riensin silmät kiiluen hakemaan pilkkahintaista hiekkaa. Hieman jo varovaisempana hiekan mahtavuuden julistuksessa totesin sen olevan "melko pätevää" (sisälläni huusin BESTEST EVÖ MIKÄ LÖYTÖ). Onneksi pidättäydyin, sillä tämäkin suhde ruusuisesta alusta huolimatta ajautui pian karikolle.
Alla taas yhteenvetoa plussina ja miinuksina.

+ sain halvalla
+ 7kg pahvilaatikko on 15kg säkkiä kivempi kantaa
+ hienojakoista
+ valkeaa (kaikki on aina harmaata)

- ei pidä hajuja kovin hyvin
- heikot paakut -> loota täynnä pissimuhjua
- heikohko saatavuus
- normaalisti aika hintavaa

Ugh! Olen puhunut. Melkein.


Oletteko/onko teillä kissat valikoivia hiekan suhteen vai meneekö mikä vaan? Millä perustein valkkaatte hiekat? Tykkäättekö kokeilla uusia merkkejä vai onko teillä yksi merkki, jonka nimeen vannotte?

-----

I've been super lazy "lately" so there haven't been too many translations. Or posts whatsoever.
Since I'm feeling active, I decided we could talk about cat litter. Earlier I wrote a post about litters, including many brands, with their pros and cons. Tigerino Canada (available at Zooplus) is teh bestest litter ever was pretty much my point there.

But I've come to a sad, sad point where I must admit it isn't the best litter available. I've been trying out Extreme Classic Lavender which slightly beats Tige. So I'll list you EC's pros and cons and tell you where EC beats Tige (only slightly, may I remind you!), in my personal opinion.

+ dust-free* (really!)
+ great odour absorption
+ hard clumps*
+ scent isn't too overpowering and doesn't linger around the house forever
+ small particle size

- I don't like the scent
- expensive

*Beats Tigerino

So, am I to abandon Tigerino and move on to EC? Nope. 
EC is so much more expensive (depending on where one buys it, it's about 20€/15kg) whilst Tigerino Canada is pretty affordable (about 15€/15kg, and there's offers quite often). Difference in quality is so small I don't feel like spending huge (huger..) amounts of money on litter.
Okay, it seems I'm saying again Tigerino is the best litter around, considering the cost. Haha.

In my earlier litter review I also told Lindocat is absolutely fantastic litter. Well, it isn't. It's absolutely horrible. Clumps break down sooooo easily, the scent is really strong and lingers on forever. Eww.
After a while even none of the cats (which aren't picky with their litter) wouldn't use it. Sums it up pretty good.

In May/June  I was trying out new (to me) litter brand, Super Carino micro, since it was on insane sale, 1€/7kg, practically free! At first I was very delighted with it, but soon it all went to h-- you know. Below there's the pros and cons.

+ it was super cheap
+ cardboard box is nicer to carry than a heavy plastic bag
+ it was white (err..)
+ scent wasn't too bad or strong

- clumps broke down immediatly
- weak odour absorption
- usually pretty pricey
- poor availability

Are you/your cats picky with litter or does anything suit them? What are the qualities you base your litter choices on? Do you like to try out new brands or is there one particular you count on?


***
All opinions are my own and nobody asked me to write this. Affiliate links (Zooplus) included, all proceeds go to our organization, to help and feed homeless kitties.

Mielipiteet ovat täysin omiani, eikä kukaan pyytänyt minua kirjoittamaan tätä. Linkit Zooplussaan ovat mainoslinkkejä, joista saadut tulot menevät suoraan ja lyhentämättömänä kissojen hyväksi.

11 kommenttia:

 1. Tuo Super Carino oli ihan surkeaa. Kulkeutui laatikosta liikaa ja huonot paakut. Kiikutan loput (hain kanssa sieltä Muppetista) löytöeläintaloon. Suosin puupohjaisia kissanhiekkoja; vaikea sanoa mitä kissat valitsisivat, mutta minähän lootat siivoan. . Pelletit olleet tähän saakka, nyt kokeilussa Tokmannin puupohjainen rouhe, sekä Zooplussan ökoplus. Raikas puun tuoksu on kyllä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin muutaman satsin hakemassa sitä, ja kiikutin kyllä viimeset laatikot muiden iloksi itekin.
   Pelleteistä en niin tykännyt, kun ne eivät paakkuunnu, mutta noi paakkuuntuvat Öko+ ja Tigerinon Ecoverde on edelleen käytössä mikrohiekan rinnalla. Ne tuntuu olevan ihan riittoisiakin.
   Se pähkinänkuorista tehty hiekka kiinnostaisi, mutta hinta on vähän turhan korkea. Säästöpakkauksena Zooplussalla 12kg/24e, ei varmasti pitkälle pötkittäis.

   Poista
 2. Vaikken olekaan monia hiekkoja kokeillut niin EC tuli meille jäädäkseen, varsinkin sen laventeliversio, koska pidän niin paljon laventelin tuoksusta. :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EC on kyllä hyvä valinta. :) Oon aiemmin kokeillut niitä muita laatuja, ja muistikuvan mukaan ne ei ole läheskään yhtä hyviä.

   Poista
 3. Meillä Compact Care on luotto. :) Muuten voisin kokeilla muitakin, mutta CC'ssä on ihana paljousalennus, jota yleensä hyödynnän. Joten ei ole menossa vaihtoon, ellei löydy parempi samaan (paljousalennus) hintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä ihan messevä tarjous! Mulla tulee Tigerinolle hintaa suurinpiirtein samanverran normihinnalla, kun on säästäri + saan eläinten hyväntekeväisyysohjelman kautta vielä -10%.
   Nyt olis Muppetissa 8x17kg/100e Saharaa, mutten uskalla niin isoa erää ostaa tuntematonta hiekkaa. :D

   Mitä laatua muuten käytät CC:sta? Mulle on tuttuja vaan ne hajustetut 7kg säkit (appelsiini & ruusu, yöök!).

   Poista
 4. Mulla kaksi kissaa ja EC on meille todella hyvä; kissat tykkää ja emäntä tykkää. Ainoa miinus se siivoamisen vaikeus, ettei mene hiekkaa putkistoa tukkimaan :-(. Nyt rinnalla on toisessa hiekkiksessa puupohjainen hiekka ÖköPlus. Menettelee, ei niin hyvä kuin EC, mutta ekologisuudellaan kuittaa miinuksia. Todennnäköisesti näin jatketaan eli kahdella hiekalla mennään.

  - Pipsun ja Miirun Pirjo -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en uskalla Ökoakaan heittää pönttöön. :D Mutta on lohdullista pystyä viemään edes osa hiekoista bioroskikseen. Ei kyllä tosiaan pidä yhtä hyvin hajuja ja paakutkaan ei ole niin tiiviitä, mutta kaikkea ei voi saada.

   Aasinsiltana siivoamisesta tuli mieleen, että voisikin kirjoittaa hiekkojen ja vessojen oheistarvikkeista, kun seuraavan kerran menevät pesuun. En kehtaa kuvata likaisia hiekkalapioita. :D

   Poista
 5. Mustilla ja Mirrillä on tarjous EC:sta (en tiedä miten kauan). Kun ostaa lavallisen (=66säkkiä) säkin hinnaksi jää vähän reilu 13e. Myös 16 säkin hinta oli hyvä, noin 15e/kpl. Siitä vaan kimppaa tekemään! Meidän pihaan tuli tilausta seuraavana päivänä kaksi lavaa, ihan suoraan hallin ovelle ajettuna.

  VastaaPoista
 6. Meillä oli ensin mikrohiekkaa, mutta vaihdoin Ökoon. Se on ollut toistaiseksi parasta, kun ynnää plussat ja miinukset. Postasinkin hiekkakokemuksista kerran: http://justkittying-melike.blogspot.fi/2014/07/wessa-asioita.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öko on kyllä hyvä! Etenkin nyt, kun olen sekoittanut saman merkin Green Poweria (ihan sahajauhoa, paakkuuntuu) sekaan, niin useammat kissatkin tykkäävät enemmän kuin karheasta Ökosta.

   Poista