torstai 21. marraskuuta 2013

Halla

Ajattelin esitellä meidän kaunotarta, vielä koditonta Hallaa, hieman paremmin. Halla on hitusen vajaa puolivuotias kissaneiti, joka on syyskuussa loukutettu Kuhmalahdelta siskonsa Huurteen kanssa. Kisu tuli meille rupinaamaisena, korvat täynnä punkkeja.


Nyt ruvet ja punkit ovat historiaa, ja Hallalla kaikki hyvin. Halla on koko ajan tykännyt muiden kissojen seurasta ja parivuotias Wohvelimme on sen idoli.

Jos tässä kuvassa olisi äänet, kuuluisi vaan "purrrhurrrpurr"
kun Halla kehrää.
Hallan lempipuuhiin lukeutuu syöminen. Kaikki kelpaa aina pöydälle unohtuneita korvapuusteja ja ruisleipää myöten. Hallan sisko Huurre on kovin pienikokoinen Hallaan verrattuna, joten tämä ahmatti on pitänyt puolensa ruokakupilla aikaisemminkin.

Silloin kun Halla ei keskity syömiseen, keittiössä päivystämiseen, tai poseeraamaan kauniisti häntä tassujen edessä, ravaa se ympäri asuntoa Hessun kanssa tai leikkii kilisevällä narulelulla. Tuo narukeppi on Hallan suosikkilelu; kun kilinä kuuluu niin Halla kipittää heti leikkimään. Tai leikiksi tuota huitomista ei välttämättä vielä voi kutsua, Hallan reaktiot kun tuppaa tulemaan vähän viiveellä, ja vauhdikkaampi Hessu nappaa narun aina nenän edestä.


Vaikka Halla vielä pitää ihmisiä hieman epäilyttävinä, niin monesti päivässä sitä pääsee kuitenkin silittämään ja nostelemaan syliin. Rapsutettaessa kuuluu kova kehräys ja huomiosta nautitaan selvästi, mutta äkkinäiset liikkeet saavat palleron ravaamaan vielä piiloon. Tuossa se kuitenkin loikoilee nojatuolilla metrin päässä ja muutoinkin pyörii hyvin näkösällä, joten eiköhän se ajallaan hoksaa, että ihan kivoja me kaksijalkaisetkin ollaan. Varsinkin kun syliin ottaminen ei nykyään tarkoita aina ikävää korvien putsaamista kuten alussa. Kehräykseen ei tarvita aina edes kosketusta, Hallan moottori lähtee monesti käyntiin jo siitä kun toinen kissa tulee näkökenttään.


Pikku Halla-pallero on ensikotiväen mielestä superhellyyttävä pikku höppänä, joka ansaitsisi päästä pian ihka omaan, loppuelämän kotiin <3 Hallan ilmoitukseen pääset tästä, jos koet, että kotisi ja kissakatraasi kaipaa tämmöistä pientä sievää kisuneitiä. Olisi mahtavaa jos Halla pääsisi jo jouluksi omaan kotiin!Viikonloppuna Halla ja muut hoitotytöt jäävätkin keskenään talonvahdeiksi kun isäntäväki omine kissoineen lähtee viikonloppureissulle. Kisuja käydään pari kertaa ruokkimassa, minkä vuoksi ahmija Hessu pitää ottaa reissulle mukaan, jottei se hotkaise koko päivän sapuskoja kerralla! Halla, Huurre ja Rose-Marie osaavat säännöstellä syömistään paremmin, joten eiköhän ne pärjäile täällä hienosti hyvässä hoidossa :)

-Saila

5 kommenttia:

 1. Hoitohenkilökunta ei hurjan paljon voi ylpeillä tämän päivän saavutuksillaan. Halla piileskeli hyllyssä ja Huurre tuolin alla. Rose-Marie löytyi sohvan nurkan takaa. Kaikki ruuat oli syöty ja laatikoilla käyty, mutta uutta ruokaa tarjoillessamme keittiöön ei ilmaantunut yhtään syöjää. Koitettiin me jutellakin niitten kanssa, mutta Halla miukui ihan itsekseen ja Huurre tyytyi jäätävään tuijotukseen. Rose-Marien umpikujapiilo houkutteli kokeilemaan silittämistä, mutta sen katse oli sen verran varoittava, että päätimme säästää käsiämme. Pitäähän kaverit pystyä ruokkimaan huomennakin, ja se onnistuu paremmin kaikki sormet tallelle. Vakavasti puhuen, suloisia missejä kaikki kolme. Pitäähän sitä vähän epäluuloisesti suhtautuakin asuntoon yllättäin ilmaantuviin vieraisiin ihmisiin. Onneksi oma väki tulee jo huomenna illalla kotiin :)

  VastaaPoista
 2. Perussettiä! :D Täällä omat ihan kesytkin piileksii aina hoitajia, vaikka olis kuinka tuttuja..

  VastaaPoista
 3. Halla on kyllä mun suosikki! Vaikuttaa niin asennemimmerolta, ja on vielä söpö paksukainenkin.

  VastaaPoista
 4. Toinen ruokkija muuten raportoi tänään, että oli päässyt kahteen kolmesta tyttelistä koskemaan :) Ne taitaakin olla enemmän miesten perään :P

  VastaaPoista
 5. Kiitos vielä tätäkin kautta hoitajille! Nää kissatytöt ei ole vielä kovinkaan montaa vierasta naamaa nähneet, ei mikään ihme jos jännitti vielä normaaliakin enemmän :) Hallan en oo vielä kertaakaan kuullu päästävän mitään ääntä, hämmentävää et se on täällä huudellu :O Ja kai ne miehet on kivempia kun se on yleensä ollu naispuoleinen henkilö, joka on sörkkinyt noiden korvia ja tunkenu matolääkettä kurkkuun ;)

  VastaaPoista